Bullpadel Vertex-2 Control

En av förra årets stora nyheter var att Vertex-2 Control introducerades som ett komplement till världstrean Maxi Sánchez diamantformade tävlingsracket Vertex-2. Det blev på kort tid det mest sålda toppracketet tack vara den runda racketformen som lämpar sig för flertalet spelare. Vertex-2 Control har en utformning som lämpar sig väl för spelare som söker en bra balans mellan kontroll och power.

Årets modell av Vertex-2 Control har ett uppgraderat, snabbare kolfiber XT Carbon 12K. Det innebär att det består av 12000 kolfibertrådar per cm2, att jämföra med industristandard 3K. Ju fler trådar desto snabbare och mer responsivt kolfiber som fångar upp och rekylerar bollen. Vertex-2 Control har också ett unikt sandpappersliknande ytskikt som gör att racketet greppar tag i bollen bättre vid slicade slag.

Racketet är välbalanserat tack vare den innovativa Vertexbryggan som byggts in i rackethjärtat. Precis som samtliga Bullpadels Pro Line-racketar är Vertex-2 utrustat med vibrationsdämpningssystemet Vibradrive som består av ett silikonmaterial som finns längs hela handtaget. För att skydda racketet mot slag och märken finns även ramskyddet Metalshield gjort av lättviktsaluminium.

Handledsremmen är tillverkat av ett bredare och skönare material i stället för det traditionella snöret. Till racketet medföljer ett racketfodral med termostoppning för att skydda racketet mot temperaturskillnader.

Vikt: 365-380 g.
Balans: Låg.
Form på rackethuvudet: Runt.